27.8.07

GOOGLE - ARJEN AJANSÄÄSTÄJÄ
Työt ovat alkaneet ja sen kyllä huomaa. Perustyö ja kaikki sen vanavedessä seuraava oheistyö työllistävät. Mielenkiintoa olisi tutkia ja kokeilla kaikenlaista uutta ja mielenkiintoista, mutta mistä kaikki aika siihen löytyisi. Aikaa kun ei sukanvarteen voi oikein säästää.

Onneksi on kuitenkin olemassa ajansäästäjiä ja jotta aikaa säästyy on hyvä opetella niiden käyttö. Vaivan arvoista todellakin. En ole Google salainen agentti, vaikka äkkiseltään niin voisi asian tulkita. ;)

Google Reader auttaa sinua keräämään blogit (nettipäiväkirjat) yhdelle koolle. Ohjeita ohjelman käyttöön löydät esimerkiksi täältä.

Google Alerts hälyttää kun se löytää uusia artikkeleita ja uutisia, joista olet kiinnostunut ja jotka olet ohjelmoinut sen ilmoittamaan. Voit kerätä materiaalia uutiskanavista, blogeista ja webistä. Tarvitset ehkä materiaalia esitykseesi, opetukseesi tai muuhun projektiisi. Ruudunkaappauksella toteutettu tutorial ohjeen löydät täältä.

Kakun koristeena ja herkkuna on iGoogle ympäristö, jonne voit sijoittaa kaiken yllämainitun ja paljon muuta. Ja mikä parasta yhden salasanan taakse. Sivusto toimii ikään kuin sinun henkilökohtaisena sivuna, jonka voit avata miltä tahansa koneelta. Ohjeita ohjelman käyttöön löydät täältä.