1.3.08

MEDIAKASVATUS ???

Mediakasvatus tuttu juttu, helppo nakki. Nuoret ruudun eteen ja menoksi. Vai kuinka? Itse tiedän siitä vielä niin kovin vähän, jotta osaisin tarkemmin kertoa. Lähden siis satunnaiseksi matkailijaksi mediakasvatuksen maailmaan. Jatkoa odotellessasi tutkailehan allaolevia linkkejä.

Mitä kaikkea tämä opetussuunnitelmaankin kirjattu kokonaisuus "Media ja viestintätaito" pitää sisällään? Lisää tietoa aiheesta löydät alla olevista linkeistä:
Rovaniemellä on vireillä mielenkiintoinen Lapin Lastenkulttuuriverkoston Kuuluviin-hanke/, joka on osa valtakunnallista Taikalamppu-hanketta. Siinä Radio Verso / Jarno Ristaniemi on tuottanut opetusvideon äänijulkaisusta verkossa (Selkeä esitys!).

"Kuuluviin!-hankkeen tarkoituksena on tuottaa digitaalinen opetuspaketti, jossa
keskitytään äänen ja erityisesti digitaalisen äänen pedagogisiin mahdollisuuksiin."
Radio Verso - Jarno Ristaniemi


Samalta sivustolta löytyi myös linkki videoon "A Vision of Students Today" , jonka Michael Wesching on tuottanut yhdessä oppilaidensa kanssa. Video valottaa sitä, miten ja mitä oppilaat oppivat ja haluavat oppia maailmasta ympärillään. Maailma muuttuu ja me mukana. Kannattaa katsoa.Kuinka moni meistä vielä tuntee tai osaa hyödyntää tätä median muotoa? Podcast on sisällön tuottamisen väline siinä missä sanomalehti tai verkkosivu. Kuulostaako utopialta? Tutkailehan lisää Hessun blogista, josta muuten bongasin Radio Verson.

P.s. Vinkkiverkko / Anne Rongas ryhmineen on koonnut kattavan kokoelman linkkejä aiheesta Mediakasvatus