24.11.07

EILEN – NYT – HUOMENNA

Eilisestä tähän päivään on tapahtunut huikea harppaus. Nykymedian kehityskaari ja vauhti on huikea ja häikäisevä. Jopa niin häikäisevä, että joskus määränpää ja tarkoitus ajautuvat taustalle. Seikkailijan mieli ja suuntavaisto ovat hyviä oppaita matkallamme. Aina suorin reitti ei ole paras ja nopein. On siis hyvä pysähtyä; miettiä eilistä, tutkia nykyisyyttä ja suunnitella huomista. Nyt hetkessä oleminen luo pohjaa huomiselle.

Minulla, sinulla ja meillä kaikilla on mahdollisuus olla ja tulla osaksi tulevaisuutta. Siitä yksi osoitus on seminaari "Sosiaalinen media oppimisen tukena", jonka Ville Venäläinen kutsui koolle Mikkeliin. Seminaari oli aloitus yhteiselle projektillemme.

Projektimme on palapelin kokoamista; pala palalta kohti kokonaisuutta. Osa palapelin palasista on jo löydetty, mutta moni odottaa vielä löytämistään. Olennaista on kuitenkin kokonaiskuvan pitäminen mielessä. Oletetaan, että jokainen palanen pitää sisällään tietoa. Tieto on näin ollen melkoisen hajallaan, mutta systemaattisesti ryhmittelemällä muodostamme kokonaisuuksia. Ja juuri sen vuoksihan me olemme lyöneet viisaat päämme yhteen.

Opettajan ja perheellisen arki asettaa haasteensa ajan ja tiedon tehokkaalle hyödyntämiselle. Miksi? Millä tavalla? Milloin? Kenelle? Kenen kanssa? Apukysymysten lisäksi tarkastelisin asiaa myös janojen avulla. Tässä muutamia ehdotuksia:

AIKA ----------------------------------------- HYÖTY
RATIONALISTI ------------------------------ SEIKKAILIJA
SIRPALEET ------------------------------ KOKONAISUUS

Tutki mitä keskustelua syntyy aiheesta Ning-ympäristössämme SOMETU ja ennen muuta osallistu rohkeasti itsekin! Kaikki me olemme seikkailijoita!