4.11.07

TUTKIMUKSIA JA TULOKSIA


Kirjoitin juuri artikkelin "Matkan varrelta" toisessa blogissani. Siinä kerroin suomalaisesta tutkimuksesta, joka on parhaillaan meneillään aiheena sosiaalisten medioiden käyttö koti-koulu yhteistyössä.

On kiva syventyä, vaikka vain pintapuolisesti suuriin tutkimuksiin ja pieniin tutkailuihin. Käykö siinä samalla tavalla kuin pitäisi käydä arjen työtä helpottavien tietoteknisten sovellusten kanssa. Alussa paljon opettelua, suuri määrä törmäilyä ja lukemattomia harhapolkuja, mutta lopussa kiitos seisoo. Enemmän aikaa perustyön tekemiseen ja kokonaiskuvan selkiytymisen myötä tehokasta ajankäyttöä.

Yksi tutkailu tämäkin: Vitual Canuck kirjoitti aiheesta Distance Educators and Dogma. Artikkelissa koostetaan amerikkalaisen Partnership for 21st Century Skills esittämää visiota vuosisadan opiskelijan tiedoista ja taidoista, joista myös uusimmassa perusopetuksen opetussuunnitelmassa mainitaan.

Oppimisen ja innovaation taidot
-luovuus ja innovatiivisuus
-kriittinen ajattelu ja ongelmanratkaisutaidot
-kommunikointi ja yhteistyötaidot

Informaatio, media ja teknologiataidot
-informaatiolukutaito
-medialukutaito
-tvt-taidot

Elämä ja urataidot
-joustavuus ja sopetuminen
-aloitteellisuus ja itseohjautuvuus
-sosiaaliset ja monikulttuurisuustaidot
-tuottavuus ja vastuullisuus
-johtajuus ja luotettavuus

Samaisen artikkelin kommenteista löysin kivan ehkä seuraavaan syventymisen kohteen, joka sopii mainiosti muillekin sosiaalisen webin verkoilla kalasteleville hengenheimolaisille. Blogin nimi on varsin naseva: "Moving from Me to We". Varsinainen artikkeli tai siis kirjamainos kantaa julmalta kuulostavaa nimeä "Avoid Death by Meeting With a Crowd Wisdom Method".